Cicloturisme al Baix Camp

El cicloturisme al Baix Camp és una activitat molt practicada donada la nostra orografia, meteorologia i la riquesa patrimonial, cultural i paisatgística del territori

El Baix Camp és una comarca situada a la província de Tarragona a cavall entre el mar i la serralada prelitoral. Amb una gran riquesa cultural, paisatgística i gastronòmica, aquesta comarca és una destinació turística popular per als viatgers que busquen experiències autèntiques i enriquidores. A més, el Baix Camp compta amb una excel·lent xarxa de carreteres i camins, la qual cosa ho converteix en un lloc ideal per a la pràctica del cicloturisme.

El cicloturisme és una activitat que, com el seu nom indica, combina l’esport i turisme, i té com a objectiu recórrer un determinat territori en bicicleta, gaudint del paisatge, la cultura i la gastronomia local. És cada vegada més popular a tot el món, ja que ofereix una forma saludable i sostenible de viatjar, i permet conèixer llocs nous a ritme de pedal i a una velocitat que permet copsar i gaudir del territori.

El cicloturisme al Baix Camp ha anat guanyant seguidors en els darrers anys, gràcies a les condicions òptimes que ofereix per a la pràctica d’aquest esport. La nostra comarca compta amb una àmplia xarxa de carreteres i camins, que permeten recórrer-la amb bicicleta de manera segura i còmoda. A més, el clima mediterrani de la zona, amb més de 300 dies de sol a l’any, fa que el cicloturisme sigui possible en qualsevol època de l’any.

Però el cicloturisme al Baix Camp no sols és una activitat divertida i saludable, sinó que també té importants beneficis per a l’economia i el medi ambient de la zona. El cicloturisme és una activitat que fomenta el turisme sostenible, ja que es realitza sense emissions contaminants i permet gaudir de l’entorn natural de manera responsable.


Entorn i clicloturisme al Baix Camp

El cicloturisme al Baix Camp permet descobrir llocs i racons que d’una altra manera passarien desapercebuts. La comarca compta amb una gran riquesa paisatgística, amb paratges naturals com les muntanyes de Prada de Conflent o la serra de Llaberia, i amb una gran varietat de pobles i ciutats amb un ric patrimoni cultural. Amb bicicleta, és possible recórrer aquests llocs de manera tranquil·la i agradable, gaudint de cada racó i descobrint els secrets de la comarca.

Des de Montbrió del Camp trobareu itineraris per tot tipus de públic i condició física. Hi ha rutes tranquil·les que discorren per camins i plans, i d’altres de més exigents per a qui agradi una activitat física més intensa. Rutes que podem fer sols, amb amics o en família.

Una de les rutes més populars és la Via Verda del Baix Ebre, una antiga via ferroviària que ha estat condicionada per a la pràctica del cicloturisme i que permet recórrer la comarca de manera segura i sense dificultats. Una altra opció és recórrer la Ruta del Cister, que permet conèixer els monestirs cistercencs de Poblet, Santes Creus i Vallbona de les Monges amb bicicleta, i que ofereix un recorregut per paisatges. Hi ha moltes altres rutes de pla, costa o muntanya que gaudireu sortint des del nostre hotel. Algunes les trobareu ressenyades a l’espai de cicloturisme del nostre web i a recepció us en podem donar detalls.


A l’Hotel Sant Jordi trobareu:

Pàrquing tancat per a bicicletes
Cadenat de seguretat
kit de primers auxilis
Espai de neteja
Punt d’aigua
Eines bàsiques per a reparació
Servei de guixetes


Aquests son serveis que en plau oferir gratuïtament a tots els clients
que s’allotgin al nostre hotel o als nostres apartaments


10 beneficis del cicloturisme al Baix Camp

 1. Millora la salut cardiovascular: El cicloturisme és una activitat aeròbica que enforteix el cor i els pulmons, millora la salut cardiovascular i redueix el risc de malalties cardiovasculars.
 2. Enforteix els músculs: En pedalar, es treballa tot el cos, especialment les cames, els glutis i els abdominals, la qual cosa enforteix els músculs i millora la resistència física.
 3. Afavoreix la pèrdua de pes: El cicloturisme és una activitat que crema calories, per la qual cosa és ideal per a perdre pes i mantenir un estil de vida saludable.
 4. Redueix l’estrès: El cicloturisme és una activitat a l’aire lliure que permet desconnectar de la rutina diària, reduir l’estrès i millorar l’estat d’ànim.
 5. Millora la salut mental: El cicloturisme és una activitat física que allibera endorfines, fet que ens posa en un pla més positiu i ens posa alegres.
 6. Fomenta la socialització: El cicloturisme és una activitat que es pot realitzar en grup, la qual cosa afavoreix la socialització i millora les nostres relacions socials.
 7. Potència l’autoestima: El cicloturisme és una activitat que permet superar reptes i aconseguir metes, la qual cosa potencia l’autoestima i la confiança en un mateix.
 8. Afavoreix la connexió amb la naturalesa: El cicloturisme és una activitat que permet gaudir de l’entorn natural, connectar amb la naturalesa i gaudir de paisatges espectaculars.
 9. Contribueix al turisme sostenible: El cicloturisme és una activitat que es pot realitzar sense emissions contaminants, per la qual cosa contribueix al turisme sostenible i a la protecció del medi ambient.
 10. Beneficia a l’economia local: El cicloturisme és una activitat que implica el consum de productes i serveis locals, la qual cosa beneficia a l’economia local i a la dinamització de zones allunyades de les grans ciutats.


Consells per gaudir de la vostra ruta

 • Planifiqueu la vostra ruta en funció dels seus components i necessitats
 • Consulteu la previsió meteorològica de la vostra jornada
 • Reviseu i feu manteniment previ de la vostra bicicleta
 • Equipeu eines, càmeres, pedaços
 • Dueu casc i roba apropiada per a l’època
 • Equipeu una petita farmaciola
 • Dueu Aigua i menjar
 • Mòbil amb bateria carregada


I seguit de la vostra ruta serà el moment de gaudir de la nostra piscina i descansar a les nostres habitacions o als nostres apartaments


👉 Recordeu que si reserveu a través del nostre web, tindreu tots aquests avantatges!


El cicloturisme al Baix Camp és una gran manera de fer turisme a l’hora que millorem la nostra condició física i la nostra salut mental Us esperem!